PRGARIJA_LOGO-24

Prgarski dnevi 2018

Turistično društvo in Kulturno-umetniško društvo Zasip sta v mesecu novembru za vse ljubitelje kulture in kulinarike pripravila cikel prireditev ob Prgarskem dnevu.

Skupni imenovalec raznovrstnih dogodkov je bila pokušina jedi iz prge, ki jo pripravljajo gospodinje pod vodstvom Bojane Pipan. Letošnji Prgarski dnevi so se pričeli z otvoritvijo v Domu krajanov Zasip, kjer smo za obiskovalce pripravili kratek kulturni program z nastopom vokalne skupine LIP Bled in folklornega društva Bled ter prijetno druženje in degustacijo prgarskih dobrot. Za vse ljubitelje kulinarike smo pripravili kuharske delavnice z Bojano Pipan, najmlajši pa so se lahko udeležili tematske otroške delavnice. Obiskali smo kmetijo Tersegvav in poskusili njihovo pestro izbiro žganja. Prgarski dnevi 2018 pa so se zaključili s koncertom odlične vokalne skupine Canticum Novum v Infocentru Triglavska Roža Bled.

Prgarija kot skupni projekt turističnega in kulturnega društva želi ustvariti in graditi na prehranski ter kulturni dediščini vasi Zasip. Od začetka projekta minevajo štiri leta. V tem času smo vsako leto organizirali Prgarski dan, številne prgarske dobrote smo postregli domačim in tujim gostom, posebej veseli pa smo, da so se organizaciji dogodkov pridružila tudi ostala društva in gostinski ponudnik iz naše občine.

Share post :

Facebook
Twitter
LinkedIn