Znamenitosti

Znamenitosti

Vas Zasip (545 m) leži 2 km severno od Bleda na južnem, prisojnem pobočju Homa. France Prešeren, največji slovenski pesnik, je Zasip poimenoval »oltar Gorenjske«, saj z vrha Homa lahko uživamo
v čudovitem razgledu na Bled in okolico.

Doživite neokrnjeno naravo Bleda v svetovno znana soteski Vintgar, ki se nahaja tik za vasjo.

Farna, baročno okrašena, cerkev se nahaja v vzhodnem delu vasi in je lepo obnovljena.

Cerkev, ki izhaja iz poznega srednjega veka se nahaja na lepi razgledni točki na Homu nad vasjo. 

Znamenitost podružnične cerkve v Sebenjah je manjši zvon, ki je najstarejši mali zvon na Gorenjskem.

Vas krasijo številne hiše tipičnega gorenjskega videza, ohranjenih je tudi nekaj korit, v okolici pa več vojaških bunkerjev, rovov in poti iz različnih obdobij vojn.

Nastanitve v Zasipu

Poglejte si ponudbo nastanitev v Zasipu in gostinsko ponudbo.

Turistično vodenje na primeru Zasipa

PREDSTAVITEV ZASIPA

V tem poglavju so predstavljene splošne značilnosti Zasipa, zgodovina Zasipa, naravna in kulturna dediščina ter prireditve in družabno življenje. V poglavju je napisano besedilo, ki ga turistični vodnik lahko uporabi pri svojem vodenju skozi Zasip.

Splošne značilnosti :

Pri splošnih značilnostih Zasipa smo se osredotočili na lego, relief, podnebje, rastlinstvo in živalstvo, poselitev, rabo tal, gospodarstvo, prometne povezave, kulinariko in znane osebnosti. Tu je predstavljen splošen oris Zasipa, da si gostje lažje predstavljajo, kje se nahajajo in spoznajo nekaj več o samem kraju.

 

Novice

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magnaundefined

Kontakt:

info@zasip.si

Pomakni se na vrh